B – MKB

Doelgroep
De cursus Assurantiebemiddeling B-MKB is bedoeld voor medewerkers in de financiële dienstverlening en voor hen werkzaam bij assurantiekantoren en vergelijkbare adviesbureaus in het bijzonder, die ten behoeve van advisering van de verzekeringsproducten voor het midden- en kleinbedrijf essentiële kennis willen vergaren en de opleiding willen afsluiten met een examen. Tevens is de cursus bedoeld voor degenen die (zelfstandig) willen bemiddelen in verzekeringen en zich daarvoor dienen in te schrijven in het SER-tussenpersonenregister.

Vooropleiding
De aangereikte kennis is tenminste op MBO-niveau. Er wordt verondersteld dat u in het bezit bent van het diploma Assurantiebemiddeling B particulieren of door ervaring dit niveau beheerst.

Doelstelling
Na de opleiding bent u terzake van het onderwerp goed ingevoerd en beschikt u over een brede algemene kennis en de praktische toepassing daarvan op het gebied van de (zakelijke) verzekeringsproducten voor het MKB. Tevens bent u opgeleid om te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen voor de assurantietussenpersoon.

Inhoud
De opleiding omvat de volgende verzekeringsproducten:

risico’s bij het ondernemen
verzekering van aansprakelijkheid
milieuschade en rechtsbijstand
verzekering en bedrijfsmiddelen
verzekering van goederentransport en vervoerdersaansprakelijkheid
verzekering van het bedrijfsresultaat
verzekeringen voor het personeel
spaarloonregeling en pensioen
verzekeringen voor de ondernemer zelf
juridische positie van de assurantietussenpersoon

Type bijeenkomst
workshop

Certificering/toetsing/examen
De opleiding is afgestemd op het examen af te nemen door Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA)

Kosten
Voor leden assurantieclub:
€ 525,00, inclusief koffie/thee en broodmaaltijd
Voor niet leden:
€ 595,00, inclusief koffie/thee en broodmaaltijd.

Extra informatie
De genoemde prijzen zijn exclusief het cursusmateriaal (syllabus). De cursus leidt op voor een erkend vakdiploma op basis van het NIBE-SVV lesmateriaal. Er wordt van uitgegaan dat de deelnemers beschikken over de meest recente druk van de betreffende syllabus. De deelnemers dienen het materiaal zelf rechtstreeks te bestellen bij NIBE-SVV.