Het Boxenstelsel (incl. update 2017)

Doelgroep
De workshop is bedoeld voor medewerkers in de financiële dienstverlening, zoals verzekeringmaatschappijen, assurantiekantoren en pensioenadviesbureaus, die hun kennis op het gebied van belastingen willen actualiseren.

Vooropleiding
De aangereikte kennis is op Assurantie A niveau. Er wordt verondersteld dat u in het bezit bent van het Assurantiebemiddeling A diploma of door ervaring dit niveau beheerst.

Doelstelling
Na de training is uw kennis weer geactualiseerd en bent u terzake van het onderwerp goed ingevoerd in specifieke ontwikkelingen van de laatste jaren op het gebied van belastingen, IB en met name het boxenstelsel na invoering van de Wet IB 2001.

Inhoud
Box 1 of Box 3: U mag het zeggen!
Het blijkt nog steeds een moeilijke keuze in de praktijk om de klant te adviseren in welke box zijn kapitaalverzekering het beste gezet kan worden.
In deze workshop worden een aantal belangrijke elementen besproken welke die keuze wellicht vergemakkelijken.
Zowel de voorwaarden van Box 1, de consequenties, de vrijstellingen alsmede de voor- en nadelen ervan komen middels casuďstiek aan de orde. Daarnaast worden de voor- en nadelen van Box 3 besproken.
Van belang is ook of de klant meer polissen heeft lopen (de samenloop ervan) en hoe zijn/haar kostenplaatje er uit ziet (leeftijd, gezins- en inkomensontwikkeling, toekomstplanning etc.).
De gevolgen van afkoop, omzetten van leningsvorm, de consequenties bij verhuizen en de pré Brede Herwaarderingspolis komen eveneens aan de orde.
De overlijdensdekking en de consequenties bij uitkering worden besproken.
Kortom een interessante dag waarbij u veel waardevolle informatie krijgt om uw advies (nog) beter te kunnen geven!

Type bijeenkomst
Workshop

PE-Punten
NBVA: 6 punten
NVA: 6 punten

Certificering/toetsing/examen
Na afloop ontvangt iedere deelnemer een certificaat op basis van aanwezigheid

Kosten
Voor leden assurantieclub:
€ 215,00 (inclusief catering, lunch en documentatie)
Voor niet leden:
€ 255,00 (inclusief catering, lunch en documentatie)