Pensioenpraktijk 2 (ondernemer)

Doelgroep
De cursus Pensioenpraktijk 2 is bedoeld voor medewerkers in de financiële dienstverlening, zoals verzekeringmaatschappijen, assurantiekantoren en pensioenadviesbureaus, die hun kennis op het terrein van pensioenvoorzieningen (gericht op de ondernemer) willen actualiseren en de opleiding willen afsluiten met een examen.

Vooropleiding
De aangereikte kennis is tenminste MBO-niveau. Er wordt verondersteld dat u in het bezit bent van het diploma Assurantiebemiddeling B particulieren en MKB of door ervaring dit niveau beheerst.

Doelstelling
Na de opleiding bent u terzake van het onderwerp goed ingevoerd en heeft u inzicht verkregen in het sluiten van een toekomstvoorziening voor de zelfstandige ondernemer. U beschikt over een brede algemene kennis en de praktische toepassing daarvan op het gebied van de ondernemer en zijn pensioen. Samenvattend, de kennis en vaardigheden om de ondernemer over diens pensioensituatie te adviseren!

Inhoud
De opleiding bevat de volgende onderwerpen:

de ondernemer en zijn onderneming
de ondernemer en de inkomstenbelasting
staking van de onderneming
pensioenvoorzieningen
privé-voorzieningen
cijfer- en percentageoverzicht

Type bijeenkomst
workshop

PE-Punten
NBVA: 50 punten
NVA: 50 punten

Certificering/toetsing/examen
De opleiding is afgestemd op het examen af te nemen door Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA)

Kosten
Voor leden assurantieclub:
€ 495,00, inclusief koffie/thee en broodmaaltijd
Voor niet leden:
€ 555,00, inclusief koffie/thee en broodmaaltijd

Extra informatie
De genoemde prijzen zijn exclusief het cursusmateriaal (syllabus). De cursus leidt op voor een erkend vakdiploma op basis van het NIBE-SVV lesmateriaal. Er wordt van uitgegaan dat de deelnemers beschikken over de meest recente druk van de betreffende syllabus. De deelnemers dienen het materiaal zelf rechtstreeks te bestellen bij NIBE-SVV.