Woningfinanciering II

Doelgroep
De vierdaagse cursus Woningfinanciering II is bedoeld voor medewerkers in de financiële dienstverlening, zoals verzekeringmaatschappijen, assurantiekantoren en hypotheekadviesbureaus, die hun kennis op het terrein van hypotheekverstrekkingen willen actualiseren.
Opmerking: Hypotheekadviseurs die zich willen kwalificeren voor de erkenningsregeling van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) dienen de opleiding Erkend Hypotheekadviseur te volgen.

Vooropleiding
De cursus Woningfinanciering II is een opleiding op hbo-niveau. Er wordt van uitgegaan dat u over elementaire kennis beschikt op het terrein van woningfinanciering, in ieder geval op het niveau van de opleiding Woningfinanciering 1.

Doelstelling
Tijdens de cursus wordt u inzicht verstrekt in het proces van woningfinanciering. U leert complexe hypotheekaanvragen te beoordelen, op basis daarvan offertes uit te brengen en de daaruit voortvloeiende beheertaken te vervullen. Tevens leert u in samenhang met de noodzakelijke ervaring te functioneren als een volwaardig gesprekspartner in de hypotheekbranche.

Inhoud
De opleiding bestaat uit het behandelen van de volgende onderwerpen:
1. Woning- en hypotheekmarkt
2. Hypotheekproducten
3. Wet- en regelgeving
4. Juridische aspecten
5. Belasting en de eigen woning
6. Verzekeringen en de eigen woning
7. Advisering, administratie en beheer

Type bijeenkomst
workshop

PE-Punten
NBVA: 72 punten
NVA: 72 punten
SEH: 6 punten

Certificering/toetsing/examen
De opleiding is afgestemd op het digitaal af te nemen examen door NIBE-SVV.

Kosten
Voor leden assurantieclub:
€ 525,00, inclusief koffie/thee en lunch en PE-registratie
Voor niet leden:
€ 595,00, inclusief koffie/thee en lunch en PE-registratie. De genoemde prijzen zijn exclusief het cursusmateriaal (syllabus). De cursus leidt op voor een erkend vakdiploma op basis van het NIBE-SVV lesmateriaal. Er wordt van uitgegaan dat de deelnemers

Aanmelden
Klik links op een datum en locatie voor specifieke informatie en een aanmeldingsformulier.